Origineel of modern klassiek?

De originele Star waarmee Bob Maas tijdens de Olympische Spelen van 1932 heeft gevaren wordt met veel liefde en vakmanschap gerestaureerd door Harm Adriaans. Het is een behoorlijke klus en komt meer neer op het bijna totaal vervangen van de huidige boot voor die terug te brengen is in de originele staat. Zeilhelden volgt het restauratieproces en doet daar regelmatig verslag over. Afgelopen maand heeft Harm het dek vervangen. Dat is 4 mm watervaste Okoume multiplex, verlijmt met bruislijm op de spanten en met schroeven op hun plek gehouden. Het begint nu weer een beetje als een boot uit te zien. Nu verder met de dek layout. Harm ziet 2 mogelijkheden en wie hem van advies kan dienen is welkom. Gaat hij voor (1)Een geheel modern uitgerust klassiek schip met alu-mast, dynema lijnen, harken beslag, of gaat hij voor (2) Een zo goed mogelijke benadering van hoe de boot er origineel uit heeft gezien, dus met houten mast en giek, bronzen beslag?
Zeg het maar!

Reacties

Reacties

Geef een antwoord