Unieke beelden van wereldzeiler

Aldert van Nieuwkoop was een van de eerste Nederlanders die de wereld rond wou zeilen. Hij liet een boot bouwen en vertrok net na de Tweede Wereldoorlog om zijn droom te volbrengen. het werd niet alleen een mooie tocht, die hij nauwgezet bijhield in zijn logboek. Hij schreef er later nog een boek over: Koers West: Met de Alk de aardbol rond. En hij filmde de tocht, kilometers celluloid. Toen nog in zwart/wit en zonder geluid. Het is daarmee een van de eerste wereldzeilers die zijn tocht op video vastgelegd heeft. Voor onze begrippen extreem traag gefilmd en van montage was nauwelijks sprake. Maar het is wel een uniek beeldverslag van zijn tocht, hun bijzondere ontmoetingen, bezoeken aan exotische landen en vooral hun leven onderweg. (met dank aan Michiel van Straten voor het videomateriaal)

Reacties

Reacties

Geef een reactie