Het Nederlandse antwoord op L’Hydroptere, de Sailrocket en de AC72

Zeilhelden berichtte er eerder over: Wiebel Sailing. Het Nederlandse antwoord op de L’Hydroptere, de Sailrocket en de AC72. Hierboven de laatste test video van het schaalmodel. Het is een combinatie van zeilen en surfen, waarbij ze gebruik maken van surfen in plaats van foilen. Beetje eigenwijs tegen de nieuwste traditie in, maar wie kan daar nou tegen zijn? Op hun blog wordt hierover een interessante discussie gevoerd. Voorlopig zijn ze nog met proefmodellen bezig en dat kost nogal wat tijd en geld. Daarom vragen ze aan de World Sailing Speed Record Counsil of ze niet een aparte categorie van snelheidsrecords van schaalmodellen van zeilboten. Volgens Wiebel zou dat een grote stimulans zijn voor de ontwerpwereld. Minder kosten, meer projecten. Ook daarin toont Wiebel weer haar eigenwijsheid. Succes guys!(helaas geen vrouwen in het Wiebel-team).

Reacties

Reacties

Geef een antwoord