De activiteiten van de huidige en toekomstige trainees van Holland Ocean Racing

Voor de huidige trainees stond de afgelopen maand in het teken van klussen en de eerste trainingen op de Mumbou (een Farr 30). Na al het harde klussen, waren wij erg blij om ook eindelijk op de Mumbou te kunnen trainen. Op het water viel direct op hoe licht de boot is en hoe makkelijk het accelereert. Dit is natuurlijk ook wel een hele andere boot dan de Boudragon (Volvo 60), waar wij normaal op varen. Hierdoor is het zeilen op de Mumbou een hele leuke toevoeging voor ons als team.

De eerste twee trainingsdagen hadden wij zoveel wind, dat wij helaas moesten besluiten dat het niet verstandig was om de spinnaker te zetten. Doordat wij aan het begin van een nieuwe trainingsperiode staan, nemen wij bewust minder risico’s. Hierdoor kunnen wij de boot gecontroleerd leren kennen, voordat wij het tot het limiet gaan pushen (wat wij stiekem allemaal het liefste doen). Gelukkig konden wij de week erna wel met de spinnaker varen, helaas was de wind ditmaal extreem licht en viel de wind al snel volledig weg. Toch hebben wij een hoop stappen met de spinnaker kunnen maken en werd het toch een efficiënte training, ondanks de korte duur. Hopelijk worden wij de volgende training op perfecte windcondities getrakteerd.

Het begin van het nieuwe jaar is ook het moment voor de selectie van nieuwe trainees. Op enkele momenten in het jaar is het mogelijk dat nieuwe trainees in stromen, waarbij het begin van het jaar een hele fijne timing is. Afgelopen periode hebben wij dan ook twee meet & greets georganiseerd, waarbij potentiële nieuwe trainees op een laagdrempelige manier kennis konden maken met Holland Ocean Racing. De meet & greets begonnen met een presentatie over het programma, het huidige team en de teamdoelen. Daarna was er uitgebreid de tijd voor vragen en kennis te maken met een deel van de huidige trainees. Uiteraard werd daarna een rondleiding gegeven op zowel de Boudragon als de Mumbou om een compleet beeld te krijgen. Deze meet & greets zijn een perfect moment om de potentiele trainees goed te informeren en ook te kijken of er een match is met het team, waarna wederzijds besloten wordt of deelname aan Holland Ocean Racing mogelijk is.

Er wordt in maart nog een nieuwe meet & greet georganiseerd, houd hiervoor vooral onze socials in de gaten of neem contact met ons op. Het doel van Holland Ocean Racing is om ambitievolle zeiltalenten op te leiden tot (semi)professioneel offshore zeilers. Hierbij trainen wij op een Volvo 60 en een Farr 30 om een brede basis te bieden. In het team zitten trainees die net begonnen zijn en mensen die al enige tijd bij het team zitten. Hierdoor kunnen wij ook onderling veel van elkaar leren en krijgt iedereen de verantwoordelijkheid die bij zijn of haar leerfase past. Dit zorgt voor een brede opleiding zowel op zeilgebied, als op het gebied van bootonderhoud en alle andere aspecten die bij het zeilen komen kijken. 

If you can dream it, you can do it!

Marleen Zondervan

Reacties

Reacties