Dock Talk: Scipio Houtman

Is topzeiler bij het Watersportverbond en bij Team Dutch Sail. De enige Nederlandse organisatie die internationaal opvallend goed bezig is in het foilende zeilen.

Wij spraken Scipio op zijn ‘playground’ voor de kust van Scheveningen. Over hoe zij met hun team op de 69F aanhet pionieren zijn en grenzen verleggen: “Wie had gedacht dat we een foilende tack zouden doen”. Zijn verschillende rollen aan boord, trimmer of tacticus. Wat trekt hem meer; het spel, de kracht, de keuzes, de tacktiek. Maar ook over zijn rol als coach toen hij even vanwege een blessure niet kon varen, maar wel coachen.


Zijn droom is de SailGP, de Formule 1 van het zeilen waar alle grote namen van de zeilwereld samenkomen. Hoe bumpy is die weg er naartoe en gaat dat via de Olympische Spelen of niet?


Reacties

Reacties