Zonder tegenwind leert niemand zeilen…

Een kleine maand geleden dachten we nog begin april te kunnen varen met de Vrijbuiter. Er stonden een paar zeilvracht tochten gepland plus een festival, een kunstproject en wat losse charterjachten.  Toen kwamen we erachter dat de controllers van onze motor niet gecertificeerd waren en dat het certificeren van deze controllers ook niet zo makkelijk zou zijn.

Als je de controllers niet hebt, werken de elektromotoren ook niet en die zijn niet apart verkrijgbaar. We maakten eind maart het moeilijke besluit om opnieuw te beginnen met het elektrificeren van de Vrijbuiter.

Twee goede vrienden, Jeroen en Thomas gaven aan dat zij de motor ook konden inbouwen en we besloten dat dit de enige optie was om toch nog iets te varen dit seizoen. We voeren vorige week weg uit Brouwershaven met assistentie van een sleepboot en liggen nu bij Stallinga Scheepswerf in Leiden.

Eigenlijk voelt het alsof drie maanden weggegooid zijn, maar we merken wel dat er nu weer snelheid in het project lijkt te komen. Greenmarine kwam via de scheepswerf op ons pad en zei snel motoren te kunnen leveren, we werden uit het water gehaald zodat we nu met een nieuwe schroef en schroefas kunnen gaan varen en er is continu leven aan boord wat de afgelopen weken ook weleens anders was.

We zijn onder de indruk van alle hulp die iedereen aanbiedt als je in het nauw zit en hopen met die hulp in juni te kunnen varen en zullen aankomende weken via deze weblog jullie op de hoogte houden. 

Wiebe Radstake

Reacties

Reacties