Arianne van de Loosdrecht

Arianne (1994) heeft haar opleiding bij de Team Heiner Talents gedaan. Ook bij andere teams heeft ze grote wedstrijden gevaren, zoals de Caribbean 600, de Fastnet en de Sydney Hobart. De afgelopen paar jaar heeft ze meegevaren op Childhood I (de oude Brunel). Daarnaast heeft Arianne haar master in Biomedical Engineering behaald aan de TU Delft.  

Arianne zeilt haar hele leven al. “Van kleins af aan zeilden we in de zomer met mijn ouders. Daarnaast heb ik veel bij een zeilschool gevaren in Friesland en in Harderwijk.” Als het gaat om haar zeilopleiding, kijkt ze vooral trots terug op haar tijd bij de Team Heiner Talents:  “Dat we bij Team Heiner goed leerden zeilen wist ik. Dat daarmee zoveel mogelijk zou zijn had ik niet verwacht. Roy heeft zo’n grote bijdrage gehad in mijn ontwikkeling en waar ik nu ben, daar heb ik veel aan te danken.”

Over de Talents zegt ze: “Het  leuke is dat je overal ter wereld Talents tegen komt. In Australië hebben we met een groep samen Sinterklaas gevierd en in de Caribbean samen gesport.”

 Via het Magenta project kreeg ze Carolijn Brouwer als mentor en nog steeds belt ze Carolijn als ze vragen heeft: “Een megagrote bron van kennis en ook een heel mooi persoon.”  

Ondertussen heeft zij op Big Boats haar mijlen wel verdiend.  Van V65 tot TP52’s, Fast40+’s en de Swan 50’s, ze heeft er op gevaren. Dit jaar vaart zij de Sprint Cup met het Poolse team (WindWhisper) en haar plek is vooral in de pit, letterlijk de spil in het team. Met WindWhisper heeft zij de in-port race en de eerste etappe van de Sprint Cup gewonnen.

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties