Jorden van Rooijen

Jorden (1997) is opgegroeid op Curaçao, waar hij elke dag met de zee te maken had (surfen, zeilen, snorkelen, kayakken). Toen hij 12 was heeft hij The Ocean Race ontdekt en is dat zijn doel geworden. Hij heeft bij Team Heiner gezeild en is ook deel geweest van Team Dutch Wave. Daarnaast heeft Jordan nog op veel andere boten gevaren, zoals de Swan 45 of 69F (Youth America’s cup). Jorden is bij Team JAJO voordekker.

Net als veel van zijn teamgenoten in Team JAJO heeft ook Jorden de zeilschool van Team Heiner doorlopen. Het blijkt een goede opstap te zijn naar het grote boten zeilen want al snel vaart hij mee op de voormalige Brunel een V65. Daar heeft hij vele honderden zeemijlen en meerdere oceaanoversteken meegemaakt. De meeste van zijn Big-Boat-mijlen heeft hij op die boot gevaren.

Daarnaast heeft hij op diverse boten ervaring opgedaan. In de Swan 45 klasse werd hij in 2022 wereldkampioen en in de Sydney Hobart (2018) werd hij tweede in de IRC2 klasse.

Jorden heeft naast zijn zeilcarriere ook een studie Maritieme Techniek gedaan in Den Haag.

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties