Michiel Goegebeur

Michiel (2000) heeft in zijn jongere jaren gezeild bij wat nu Holland Ocean Racing (HOR) heet. Hij heeft daar veel mijlen gemaakt en is toen na het einde van de vorige editie van de Volvo Ocean race gevraagd om aan boord van de oude Brunel boot te varen. Daarna is hij gevraagd bij het Austrian Race Project.

Foto Stefan Leitner

Michiel was boatcaptain op de Boudragon een VO60 and de Sanya een VO70. Over zijn vorming en zeilopleiding zegt hij zelf: “Vier jaar zeilen op deze en nog een aantal andere wedstrijdboten en dat gecombineerd met intensieve training en coaching door Ysbrand Endt, Christa ten Brinke en Hans Bouscholte, hebben van mij de persoon gemaakt die ik nu ben. Het is altijd mijn droom geweest om de Volvo Ocean Race te varen.”

Bij het Austrian Race Project heeft Michiel veel wedstrijden gevaren in Europa en in de Carieb en daarna aan het eind van de coronapandemie de Ocean Race Europe. In 2023 vaart Michiel met de Austrian Race Project de Ocean Race Sprint Cup. Aan boord verder ook de twee Nederlanders Gerwin Jansen en Jolbert van Dijk.

Een van de belangrijkste zaken die Michiel geleerd heeft is hoe de chemie aan boord ervoor kan zorgen dat de bemanning als team boven zichzelf uitstijgt en de beste teamprestatie levert. “Het is mijn ultieme doel om te leren en te ervaren wat nodig is om een goed team te vormen en dat op een hoger niveau zeilt en dat ik zelf daardoor een completere allround zeiler word.”

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties