Sailing Sea Rover: Track & trace

De Sailing Sea Rover met zoon Dick is op weg naar huis, de haven van Amsterdam. Gistermorgen steekt hij met zijn vier-koppige bemanning van wal in het Griekse Imerolia.

Gelukkig hebben we hem ervan kunnen overtuigen een AIS (automatisch identificatiesysteem)op zijn boot te installeren zodat hij vooral tijdens het nachtzeilen schepen kan zien aankomen én dat ze hém ook zien.

‘Zeebonken lopen ‘s nachts gewoon wacht’, moet hij gedacht hebben. ‘Op de Middellandse Zee kan dat zo wezen’, brachten wij hiertegen in, ‘maar in de druk bevaren Golf van Biskaje en in het kanaal is het andere koek’. Lang verhaal kort: het ding is in Griekenland in de laatste week gemonteerd en Dick kan al het scheepsverkeer op zijn schermpje zien. Bijkomend voordeel: wij kunnen hem via het mobiele schermpje volgen tijdens zijn zeilavontuur.

Als landrot maak ik me natuurlijk onnoemelijke zorgen over zijn zeilreis naar Amsterdam. Ik hoef mijn ogen maar even dicht te doen en ik zie het onheil in verschillende gradaties op hem afkomen. Dus houd ik mijn ogen wijdopen en moedig hem aan de reis van zijn leven te maken, wetend dat er na deze nog vele zullen volgen.

Vanmorgen om 04.00 voer hij de Italiaanse territoriale wateren binnen. Hij stuurde een filmpje toe waarop het reglementair hijsen van de Italiaanse vlag op zijn boot te zien is. Weer even later meert hij de SEAROVER aan in Le Castella ( Calabrië) aan de diep zuidelijke Ionische kust na ruim 30 uur zeilen. Poseidon was hem gunstig gezind!

Rik Rensen – 15 augustus 2022

Reacties

Reacties