Rosalin Kuiper van Team Malizia bij de doop van de Seaexplorer

Op 7 september is de gloednieuwe IMOCA60 van Team Malizia gedoopt in Hamburg. De Seaexplorer is de nieuwste generatie van deze vloot 60-voeters en dat schept verwachtingen.

©Yann Riou – polaRSE / Malizia

Aan boord zit onder andere de Nederlandse Rosalin Kuiper, de enige Nederlandse vrouw ooit, die op dit niveau in de koningklasse van het offshore zeilen meedoet. De redactie van Zeilhelden kon zelf niet naar Hamburg, maar we konden wel een beroep doen op Otto-Amadeus Jandl van het het kantoor van Contender Sailcloth en een cameraman van Team Malizia. Naast alle internationale media stond daar ons internationaal mixed clubje, vandaar dat het interview in het engels is. Daar draait Rosalin haar hand niet voor om. Totaal op haar gemak gaf ze op alle vragen antwoord met een grapje hier een serieuze opmerking daar. Luister maar naar wat zij te melden heeft over de nieuwe boot, het delen van data met andere teams, het belang van haar rol in de top van de zeilsport voor andere zeilsters en hoe het drukke programma er de komende maanden uitziet. Want, niet onbelangrijk, de start van de Ocean Race is al over minder dan 4 maanden!

Reacties

Reacties