Ronde om Texel: ‘Sneller zijn dan mijn vader!’

Werelds grootste catamaran race, zo profileert de Ronde om Texel zich al tientallen jaren. En met succes, want het trekt consequent veel internationale deelnemers aan en ook zeilers die het record (2 uur, 7 minuten en 2 seconden) scherper willen zetten.

Emilie van Eps en Hendrik Franssen in actie tijdens het NK 2020 (Foto Sander van der Borch)

Dit jaar is Zeilhelden er ook bij, de 43ste editie alweer. En we varen mee! Emilie van Eps vaart (samen met Hendrik Franssen) op een Nacra F18 Infusion de Ronde. Emilie is van jongs af aan bekend met het multihull zeilen. Op haar 16de werd ze cat-instructeur bij zeilschool Het Molenhuis en daarna heeft ze nog meegetraind met het Nationale Trainingsteam van de Nacra 15. Haar beste prestatie tot nog toe is 10de op het NK F18 vorig jaar en wie weet dit jaar naar het EK in Italië?

Haar vaste basis op Texel is zeilschool de Eilander. In haar vrije tijd kan je haar daar tegenkomen als instructeur.

Het is de eerste keer dat Emilie de Ronde vaart en ze heeft maar 1 doel: “Beter zijn dan mijn vader! Want die doet ook mee.” We duimen voor Emilie en hebben er tegelijkertijd alle vertrouwen in :-).

Reacties

Reacties