Met de palingaak naar de Oostzee #2

Op 5 juni 2022 is de palingaak Korneliske Ykes II vanuit Heeg vertrokken naar de Oostzee. Onregelmatig houden ze ons op de hoogte van hun vorderingen. In 2019 voer de aak naar Londen. Voor het eerst sinds 80 jaar lag er weer een palingaak aan de kade in de Engelse hoofdstad. Tussen 1886 en 1936 voeren vele aken in de wintermaanden ook naar de Oostzee. Niet om paling te verkopen, maar juist om paling in te kopen.

Zaterdag 11 juni was de wisseldag. De aak bleef liggen in Sønderborg. Vandaag met een deels nieuwe ploeg vertrokken door de brug de Als Sund op weg naar Faaborg. Zuidwest 4 Bft en prachtig weer. Het wordt weer een mooie dag!

Wat een mooie zeiltocht van Laboe naar Sønderborg. Knik in de schoot, rif in het groot en 5 knopen.

Kielerkanaal gehad. Nu een stukje zeilen naar Laboe. We zijn op de Oostzee!

Het lagedrukgebied ligt voorbij Terschelling. Het weer is nu rustig genoeg. Wij zijn onderweg om via het Wad tussen Terschelling en Vlieland door de Noordzee op te varen. Plan: in één keer door naar Brunsbüttel.

Onder zeil met bestemming Makkum.

We zijn los! Op naar Denemarken. Iedereen die ons kwam uitzwaaien: heel hartelijk dank voor de grote opkomst en bemoedigende woorden. Wij hebben er zin in.

Reacties

Reacties