Op de pontons van les Sables

De dag voor de start was Sander Bakker op de pontons in Les Sables. Daar ontmoette hij oude bekenden uit het Transat 650 (2002/03) en Figaro (2004) circuit waarin hij zelf een aantal seizoenen heeft gevaren. Het was een hartelijk weerzien met Tanguy de Lamotte en Samantha Davies. Tanguy was preparateur van de mini’s van Ellen Mac Arthur, Brian Thomson en Nick Moloney, voordat hij in 2002 met zijn eigen mini de Transat 650 (7de) voer. Daarna heeft hij in het Class 40 circuit gevaren en nu dus zijn eigen ‘Tour du Monde’. Samantha Davies heeft in hetzelfde als Sander de Transat 650 gevaren (2001) en werd toen 11de. Door haar opgewekte karakter, gevoel voor humor en (als enige buitenalndse zeiler) interviews in het Frans beantwoorden, is zij een van de meest populaire zeilers op de pontons.
(Tegenwoordig is Sander mede-eigenaar van Tuned, een bedrijf dat de tuigage van schepen verzorgt.)

Reacties

Reacties