Dames eerst

De RC44 class zal komend seizoen een onverwachte tegenstander krijgen. Onder leiding van Caroline Heerema en Ekaterina Zhilina wordt er hard gewerkt aan een Woman Only Sailing Team in een RC44.
Ekatherina heeft voor verschillende RC44 team de pr gedaan en Caroline is betrokken geweest (reserve stuurman) bij het RC44 team No Way Back. Ze denk al lang na over een vrouwenzeilteam. “Ik ben zelf enorm gefascineerd door de zeilsport, en heb het altijd jammer gevonden dat het zo moeilijk is voor vrouwen om door te dringen in de meer professionele takken van de sport en de ècht gave klassen. Met dit team willen juist de getalenteerde vrouwelijke zeilers met ervaring uit andere takken van de sport de kans geven om in een klasse als de RC44 te racen.”

De eerste stappen zijn al gezet. Aanmelden voor het team kan via de website en deze winter zullen de selecties gehouden worden. Caroline: “Wij zijn op zoek naar zeilsters met verschillende achtergronden en fysieke eigenschappen; fleetrace en matchrace, zwaardboot en kielboot, on-shore en zeilervaring, groot en sterk, klein en snel.”
De RC44 klasse heeft ondertussen het gewichtslimiet voor vrouwenteams aangepast. In plaats van 8 a 9 bemanningsleden, kan hun bemanning uit 11 personen bestaan.
De bedoeling is om de RC44 Championship Tour te varen, die begin in mei op Scicilie. Daarna wordt er gevaren in Zweden (juni) en Cascais (september) en het wereldkampioenschap op Lanzarote (november). Deze winter zal het team haar trainingsbasis hebben op Lanzarote.

Reacties

Reacties