Wylde Skipper Mikke #6

We hebben ook een verstekeling aan boord gehad. Een zwaluw was zonder dat we het wisten op de Azoren aan boord gekomen en is met ons meegevaren.

Hoi allemaal thuis! Dit is alweer mijn voorlaatste sailmail, want we komen over 2 weken alweer aan… Ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in, net als de rest van de trainees 🙂

Mijn internshippies gingen goed en ik heb uiteindelijk deckhand, bosun en first mate gedaan! We moeten nu een sollicitatiebrief schrijven voor de ships take over, ik heb er super veel zin in. Ik denk dat ik voor deckhand of bosun ga, zodat ik lekker kan zeilen 🙂 De ships take over begint nadat we uit Frankrijk vertrekken en we gaan waarschijnlijk twee rondes doen.
Het begint steeds harder te waaien, dus we zijn eindelijk weer echt aan het zeilen! We zitten nu in een storm dus ik heb mijn Nohaca pak zeker nodig om warm en droog te blijven. We varen heel hoog aan de wind met bijna alle zeilen op! Soms gaat de motor er nog wel bij aan zodat we nog hoger aan de wind kunnen varen, want we willen wel in Frankrijk aankomen 🙂 We komen morgenochtend waarschijnlijk aan. Ik heb er wel zin in om aan land te gaan, maar ik wil ook wel lekker doorzeilen met deze wind!

We merken wel weer dat we dichter bij land komen. Er zijn steeds meer vogels en de golven zijn nu minder hoog. Het wordt ook steeds kouder, dat komt niet doordat we dichter bij land komen, maar wel doordat we steeds noordelijker komen.

We hebben ook een verstekeling aan boord gehad. Een zwaluw was zonder dat we het wisten op de Azoren aan boord gekomen en is met ons meegevaren. Hij was niet heel bang voor mensen en hij is zelfs bij mij op mijn schouder komen zitten! We hebben hem zoet water gegeven en hem proberen te voeren, maar we hadden geen goed voer aan boord, dus hij is helaas dood gegaan… Hij was heel mooi met blauwe veren bij zijn vleugels en een rode kop. Hij heeft nu een zeemansgraf gekregen.

Ik ga straks nog even naar buiten om lekker uit te waaien en dan ga ik proberen mijn sollicitatiebrief te schrijven. Ik weet nog niet welke van de twee (bosun/deckhand) ik ga kiezen, dus dat ga ik eerst maar bedenken 🙂  Een deckhand doet eigenlijk alle klusjes aan boord een helpt met het zeilen. De bosun is eigenlijk de opper-deckhand 🙂 die doet ook klusjes, maar regelt vooral ook wie welk klusje doet en heeft de leiding over het hijsen/strijken van de zeilen. De taakverdeling lijkt me niet zo leuk om te doen, maar ik vind het wel heel leuk om leiding te geven tijdens het hijsen/strijken van de zeilen!

🙂 Mikke

Reacties

Reacties