Wylde Skipper Mikke #3

Vandaag hadden we lazy-day, dus ik heb lekker weinig gedaan 🙂 Ik heb vooral buiten gezeten en gekletst met mensen. Tina, de kok, had ook lazy-day, dus we moesten zelf koken. Wij hadden wel zin in lekker eten, dus we hebben vandaag flink doorgekookt met z’n allen. Voor de lunch hadden we lekkere tosti’s en voor het avondeten waren er verschillende soorten pizza’s gemaakt!

Foto Marit Vial

Hoi thuis!

We zijn nu al weer een tijdje op zee, en gelukkig heeft bijna niemand meer last van zeeziekte! Ik ben 2/3 dagen flink misselijk geweest, maar nu heb ik er helemaal geen last meer van.
Vandaag hadden we lazy-day, dus ik heb lekker weinig gedaan 🙂 Ik heb vooral buiten gezeten en gekletst met mensen. Tina, de kok, had ook lazy-day, dus we moesten zelf koken. Wij hadden wel zin in lekker eten, dus we hebben vandaag flink doorgekookt met z’n allen. Voor de lunch hadden we lekkere tosti’s en voor het avondeten waren er verschillende soorten pizza’s gemaakt!

Vorige week was de watermaker kapot gegaan, dus het was even spannend… We mochten zoet water eigenlijk alleen nog maar gebruiken om te drinken. We moesten dus ook afwassen en schoonmaken met zout water, en we mochten ook niet meer douchen (kwam redelijk slecht uit, want ik had eigenlijk bedacht om die middag te douchen). Nu is het gelukkig alweer gemaakt en hoeven we niet meer zuinig te doen.
Toen bij het grootste gedeelte van de groep de zeeziekte over was zijn we begonnen bij de ship sniffle shippies, daarbij hebben we in de middag een uurtje waar we met een vast tweetal (soms twee tweetallen) uitleg krijgen over één van de functies aan boord van degene die die functie heeft! Het is eigenlijk een soort mini-stage, om alvast te kijken wat je leuk lijkt om te toen bij je internships bij de scheepsovername aan het einde van de reis. Ik zit met Jasmijn in een tweetal. Wij zijn tot nu toe bij de shippies van de officers, de kok, de deckhands en bij de engineer geweest.

Ik ben ook van slaapplek gewisseld, dus ik schrijf dit nu vanuit een bunk in plaats van in een hangmat 🙂 Ik slaap nu in de aft. Ik vond de hangmat eigenlijk lekkerder slapen met deze golven, maar het is wel fijn dat ik nu mijn eigen plekje heb… Ik heb ook een deel van mijn spullen in mijn bunk liggen, dus ik kan er nu ook veel makkelijker bij.

We varen nu een lagedrukgebied in, dus we krijgen steeds hardere wind. Net tijdens de wacht gingen we alweer 10 knopen! Ik kijk nu elke dag, meestal tijdens de wacht, in de nav room, naar de weersvoorspellingen en de planning van kapitein. We varen met het lagedrukgebied mee naar de Azoren, en daar komen we waarschijnlijk zaterdag aan. Het is heel mooi hier op zee, maar ik heb ook veel zin om daar aan land te gaan!

Mikke

Reacties

Reacties