Reilen en zeilen met Nynke #3

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Nynke Sol, ik ben 16 jaar oud en ik zit momenteel in 5vwo. Ik houd heel erg van avontuur, gezelligheid, sportief bezig zijn en dingen ontdekken. Sinds ik geboren ben, ben ik al omringd met zeilboten. Elke vrijdagavond ben ik op het water te vinden bij de WSV Hoorn. Naast het zeilen speel ik ook nog 2 à 3 keer per week hockey.

Vorige maand ben ik via Zeilhelden in aanraking gekomen met het merk Nohaca. Dankzij hen heb ik een heel mooi zeilpak mogen ontvangen! Nohaca maakt zeilkleding van fabrieksafsnijsels en oude visnetten, zonder het kankerverwekkende PTFE en milieubelastende PFC’s. De zeilkleding is dus gemaakt van gerecyclede materialen zonder schadelijke coatings. Het standpunt vanuit Nohaca sluit heel mooi aan bij zeilen natuurlijk. Bij zeilen zijn we altijd afhankelijk van de natuur. De route wordt bepaald door de weersomstandigheden. De zeilreis die ik ga maken staat ook helemaal in het teken van de natuurverschijnselen en het zo milieubewust mogelijk dingen aanpakken. 

Ik heb op het hoofdkantoor van Nohaca de zeilkleding kunnen passen en heb uiteindelijk voor het grijze zeilpak gekozen. Het pak zit echt super! Hele soepele en lichte stof waardoor je er makkelijk in kan bewegen. Ik kan natuurlijk nu nog niet zeggen hoe ik het zeilpak straks ervaar tijdens het zeilen, maar dit zal ik na afloop van mijn reis vertellen. Ik ben in ieder geval echt super blij dat ik dit pak aan boord van de Wylde Swan mag gebruiken!

Neem een kijkje op de website van Nohaca voor alle kleuren en maten. www.nohaca.com 

Komende tijd zal ik jullie nog verder meenemen in de laatste voorbereidingen voor mijn reis. Mijn avontuur komt nu echt al heel dichtbij! Ik vertrek namelijk zaterdag 5 maart vroeg in de ochtend vanaf Schiphol. 

Nynke

Reacties

Reacties