Wylde Skipper Mikke #2

We zijn eergistermiddag eindelijk vertrokken! We zijn begonnen aan de oceaanoversteek naar de Azoren. Bijna iedereen is misselijk, waaronder ik, en de barf count staat inmiddels op 114, waarvan 4 van mij 🙂

Hoi allemaal,
Ik ben redelijk zeeziek, dus ik maak er een korte sailmail van…

We zijn eergistermiddag eindelijk vertrokken! We zijn begonnen aan de oceaanoversteek naar de Azoren. Bijna iedereen is misselijk, waaronder ik, en de barf count staat inmiddels op 114, waarvan 4 van mij 🙂

Nu het leukere nieuws: we hebben voor het eerst dolfijnen gezien! Heel even, maar toch. Ook hebben we al wat vliegende vissen gezien.
Vanochtend (toen ik me nog niet heel misselijk voelde) ben ik met twee anderen het jibnet in geweest om de outer-jib (een zeil) klaar te maken om gehesen te worden. Dat was heel cool! En ook leerzaam. We hadden daar een fantastisch uitzicht over de oceaan en de oneindige golven. Maar omdat de boot daar ook heel hard op en neer gaat ben ik daar ook flink zeeziek geworden…

Voordat we begonnen aan de oversteek, zijn we bij Tintamarre (onbewoond eiland) geweest, daar hebben we gesnorkeld en bij het kampvuur gezeten. Veel van het koraal was dood, maar we hebben een stukje gevonden met veel vissen en levend koraal. Ze hadden hele mooie kleuren en ik heb veel foto’s gemaakt.

De dag daarna zijn we ook nog bij een klein stadje/dorpje op Sint Maarten geweest om onze dollars uit te geven 😉 We zijn bij een aantal winkeltjes geweest en bij de supermarkt. Ook zijn we met een groepje bij een restaurantje gaan eten. Het eten aan boord is zeker lekker, maar het was ook fijn dat we even echt en veel mochten eten.

Aan land had wel iedereen het gevoel dat de grond bewoog, dus dat betekent dat we met z’n allen toch al flink zeebenen beginnen te krijgen 🙂
Het waait flink hard en we gingen vandaag al 11 knopen! Het water kwam ook meteen over/door de boorden en je moest je plekje goed uitkiezen als je niet nat wilde worden.

Met school enzo gaat het allemaal wel goed en ik ben bij, dus…
Ik ben te moe en misselijk om na te denken over wat ik verder moet vertellen, dus ik ga snel slapen!

Tot de volgende sailmail.

Mikke

Reacties

Reacties