Reilen en zeilen met Nynke #8

Alweer de 4de sailmail vanuit de Cariben. Afgelopen week heb ik zo veel meegemaakt dat ik de hoogtepunten even op een rijtje zet.

Op woensdag 23 maart hadden we in de avond onze half-way party. Het was een grote verrassing want we waren eerst een documentaire aan het kijken en toen moesten we ineens onze zwemkleding aan doen. We waren ondertussen gewoon aan het zeilen dus dat was best wel apart. We gingen allemaal geblinddoekt een parcours doen terwijl we super schuin gingen. Het eindigde met een hottub waar je eventjes in kon zitten. Daarna ging de muziek aan en kregen we popcorn en nacho’s. We gingen natuurlijk nog steeds heel schuin waardoor het dansen niet heel soepel ging maar het was wel grappig.

Vrijdag begonnen we tijdens de zelfstudie met zeilen richting Tobago Cays (een aantal onbewoonde eilandjes bij elkaar). In de middag begonnen de internships weer. Ik had de leiding over alle deckhands met gijpen en de zeilen laten zakken. Toen we aan kwamen wist ik eigenlijk niet wat ik zag. Aquablauw water en elke 10 minuten zag je wel zeeschildpadden zwemmen of visjes over het water vliegen.

Na het avond eten gingen we ons klaar maken voor een nacht op een onbewoond eiland. Het was helemaal donker dus je zag niks. Eerst gingen wij in onze zwemkleding en later kwamen de spullen. We werden ver voor het eiland uit de tender gezet vanwege de rotsen en moesten een behoorlijk stuk zwemmen. Toen we onze spullen en lampjes hadden gingen we kijken waar we gingen slapen. Ineens zagen we allemaal krabben en kreeftachtige beesten over het strand lopen. Dat beloofde dus al een goede nacht te worden. Uiteindelijk hadden we een plek gevonden voor de 2 zeilen waar we op gingen slapen. Rond 22:00 gingen we naar de bovenkant van de berg lopen en hebben we daar heel lang naar de sterren gekeken. Rond 00:00 ging iedereen een slaapplekje zoeken en lagen we met 23 man heel dicht op elkaar onder de palmbomen en sterrenhemel. De rest van de trainees sliep op de picknicktafel boven de grond of op de kapotte strandbedjes. Rond 2:00 begon het ineens te regenen en werd iedereen wakker, maar gelukkig duurde dat niet lang en viel ik weer snel in slaap. Om 5:00 gingen alle wekkers af omdat we boven op de berg de zonsopkomst wilden bekijken. Daarna gingen we bij daglicht het eiland verkennen. Om 8:00 werden we weer opgehaald. Toen begon Lazyday. Ik ging weer de mast in en het uitzicht was weer supermooi. In de middag gingen we snorkelen bij het koraal. Ik heb allemaal bijzondere visjes gezien en met schildpadden gezwommen. Echt zo’n mooie ervaring. In de avond hadden we pannenkoeken.

Zondag gingen we in de middag weer aan land bij hetzelfde eiland waar we ook op hadden geslapen. Hier gingen we ‘ik hou van Tobago Cays’ spelen. Allemaal minigames en je kon met je team Oreo’s winnen. Helaas was mijn team 2e geworden. Na de spelletjes gingen we weer snorkelen. Weer heel veel mooie visjes gezien. Er zwommen ook pijlstaartroggen heel dicht onder ons. Deze zijn giftig dus dat was best wel spannend. De dag eindigde met een gezellige barbecue.

Volgende week alweer de laatste sailmail. De tijd gaat echt supersnel en ik heb zo veel bijzonders meegemaakt. Komende week komen we aan bij Dominica.

Groetjes, Nynke

Reacties

Reacties