Edwin Visser 1965

Zeilde als voordekker, zeilmaker en mediaman (toen al) de Whitbread Round the World Race (89/90) op de Equity & Law II onder Dirk Nauta. In het zelfde jaar voer zijn zus Tanja Visser als eerste Nederlandse vrouw op de Maiden, de eerste vrouwenboot in de Whitbread.

Edwin Visser op de Equity & Law II (1989-1990)

Voor Edwin was dit overigens niet zijn enige ervaring op een Whitbread boot. Hij was in 1984 betrokken bij de bouw van de Philips Innovator en zeilde zes maanden als voordekker en zeilmaker mee op het schip dat onder Nauta mee zou doen aan de Whitbread van 85/86.

Zijn eerste wedstrijdervaring was op de Prodent van Dirk Nauta. Later heeft hij samen met zijn zus (Tanja Vissser) gevaren op de Gunda van hun ouders (voormalige Admiral‘s Cupper Marionette VII van Ron Holland uit 1979). Als jonge scholier had hij jarenlang een eigen zeilmakerijtje waar hij het zeilmaken heeft geleerd.

Daarnaast heeft Visser samen met zijn vrouw, Katrin Schmidt, in het S‘Energy Racing Syndicate wedstrijdcircuit gezeild op diverse 40 voets wedstrijdjachten met Messink Racing (o.a. Beneteau First 40.7, Grand Soleil 40 en op J44) en met Roy Heiner (IMX 38, Mumm 36). Zeilde verder eind jaren 90 met Roy Heiner de Round Europe Race op de Grand Mistral 80, Flying Dutchman.

Edwin Visser is jachtmakelaar, verkoopt de Whike zeilfietsen en is sinds 2017 Sales Manager Duitsland voor Zonklaar uit Sneek (reinigen en impregneren van zeilen en boottenten).

Reacties

Reacties