Reilen en zeilen met Nynke #2

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Nynke Sol, ik ben 16 jaar oud en ik zit momenteel in 5vwo. Ik houd heel erg van avontuur, gezelligheid, sportief bezig zijn en dingen ontdekken. Sinds ik geboren ben, ben ik al omringd met zeilboten. Elke vrijdagavond ben ik op het water te vinden bij de WSV Hoorn. Naast het zeilen speel ik ook nog 2 à 3 keer per week hockey.

Toen ik van Masterskip hoorde heb ik het meteen opgezocht en dacht ik: dat wil ik ook! Een onwijs gave maar ook leerzame reis aan de andere kant van de wereld onder schooltijd. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Maar met de juiste voorbereiding is het heel goed haalbaar. Ik heb zelf 1,5 jaar van te voren besloten dat ik mee wilde met een reis van Masterskip. In het begin is het allemaal best wel veel informatie en moet je heel veel dingen regelen. Je moet namelijk toestemming hebben van je ouders, school en bedenken hoe je dat enorme geldbedrag bij elkaar gaat verdienen. Vanaf het moment dat alles van de grond is gekomen wordt het alleen maar makkelijker. Ik heb zelf tot nu toe 90% van het totale bedrag (ongeveer 7000 euro) zelfstandig verdiend. Ik neem jullie mee met het begin van deze lange weg van het fonds werven.

Vanaf het moment dat ik overlegd had met mijn ouders en had besloten dat ik mee wilde met reis 4 van Masterskip moest ik ineens allemaal dingen regelen. Allereerst moest ik toestemming van school krijgen. Ik was naar mijn mentor gegaan met de vraag hoe kan ik toestemming krijgen van school voor deze bijzondere reis.

Ik moest toen van de afdelingsleider een motivatiebrief schrijven met waarom ik deze zeilreis wil gaan maken. Eigenlijk was al snel duidelijk dat school wilde meewerken. Na dit goede nieuws kon het echte werk beginnen: het fonds werven. 

Ik heb direct een eigen website gemaakt waar alle informatie op te vinden was. Zo konden mensen makkelijk kijken waarom ik deze zeilreis wil maken en hoe ze mij daar mee kunnen helpen. Ik heb daarna een plan opgesteld met hoe ik het geldbedrag bij elkaar wil gaan sparen. Met fonds werven is het best wel lastig in te schatten hoeveel je uit een bepaalde actie kan halen. In eerste instantie dacht ik dat het niet haalbaar was om alles zelfstandig te verdienen zonder financiële hulp van mijn familie. Inmiddels heb ik het tegendeel bewezen want ik heb zelfstandig 90% bij elkaar verdiend en de reis vindt pas plaats over iets meer dan 3 maanden.

Voor ik begon met het fonds werven had ik heel wat acties bedacht. Uiteindelijk heb ik daarvan er maar 2 of 3 uitgevoerd. Door corona was heel veel niet mogelijk zoals bijvoorbeeld een benefietdiner. Ik heb afgelopen jaar 4x een bak actie gehouden. De eerste keer had ik 200 chocolade chip koekjes gebakken en dit was een enorm succes. Ik heb deze koekjes actie 3x uitgevoerd en met de kerst kerstkransjes gebakken. Deze bak acties hebben mij een heel stuk verder geholpen. Een andere actie was mijn eigen gemaakte armbandjes verkopen. Deze nautische armbandjes heb ik in 6 verschillende winkels verkocht verdeeld over het land. Deze armbandjes hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik het geldbedrag bijna helemaal zelfstandig bij elkaar heb kunnen verdienen. Naast deze acties publiceer ik elke maand een nieuwsbrief waar mensen zich voor kunnen aanmelden en heb ik veel gewerkt.

Komende periode ben ik vooral bezig met de laatste loodjes van het fonds werven en begin ik met de echte voorbereiding naar mijn reis toe. Je hebt namelijk heel veel spullen nodig voor op reis en je moet al je schoolwerk in orde hebben zodat je aan boord niet achter gaat lopen op de lesstof.

Nynke

Reacties

Reacties