Frans Berntsen 1903 – 1980

Werd in 1903 in Nijmegen geboren. Vijftig jaar lang voer de kunstschilder Frans Berntsen op zijn schip St. Lucas door Nederland en België. Op locatie schilderde hij waterlandschappen van rivieren en wadden en havengezichten.

Geert Kocken schreef een boek over het leven van Frans Berntsen en beschrijft zijn werkwijze: “De schilder maakte prachtige schilderijen vanaf zijn schip van rivierlandschappen, havensteden, de Waddenzee en plaatsen aan het IJsselmeer en in Zeeland. Zijn schilderijen hebben een kenmerkend laag perspectief. Het is alsof je meevaart.”

Hij exposeerde op zijn schip De Sint Lucas. De schilderijen waren zeer in trek en werden soms amper droog verkocht. De monografie over het leven en werk van Frans Berntsen is te bestellen via www.stichtingkohesie.nl.

Met dank aan Geert Kocken 

Frans Berntsen op zijn schip St. Lucas foto ongeveer 1960

Reacties

Reacties