Free as the Ocean – Thomas

Met z’n zessen met een zeilboot van 17 meter lang de wereld rond zeilen. Dat is het avontuur dat Thomas, Bram, Sophie en Annabel samen met Eli en Mirjam aan gaan. Op 1 september 2021 zullen zij vanuit Nederland vertrekken om vervolgens in 2 jaar rond de wereld te zeilen en ze houden ons regelmatig op de hoogte.

Sophie, Annabel en Thomas (Bram ontbreek op deze foto)

Goedemiddag, vandaag breng ik, Thomas, jullie bij over de progressie die we gemaakt hebben sinds de laatste keer dat we jullie op de hoogte hebben gesteld. 

Even kort over mij: Ik ben Thomas, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Den Haag. Ik ben net iets meer dan een jaar geleden door Sophie gevraagd of ik mee wilde op wereldreis… op een zeilboot. Ik had zelf nog helemaal geen ervaring met zeilen en dit maakte het voor mij een extra groot en leuk avontuur om aan te gaan. Ondertussen heb ik 2 of 3 keer gezeild en voel ik mij al iets zekerder op een boot. Daarnaast heb ik mijn project voor op de wereldreis ook bedacht. Ik ga namelijk in elk land waar we komen die een traditionele vechtsport heeft, deze beoefenen met de locals die deze sport beoefenen in dat land. Dus als dat je aanspreekt, blijf vooral op de hoogte van ons!

Verder hebben wij sinds de vorige keer wat stappen gezet in de media. Zo hebben wij contact gehad met Den Haag FM en hebben zij een radioreportage opgenomen met ons bij onze zeilmaker Aat Kool. Deze is vervolgens uitgezonden op Den Haag FM en op radio West. Hier zijn we super enthousiast over. 

Verder zijn we vooral ook druk bezig geweest op de homebase van Cool Nautics. Hier moest een grote werkbank komen en verschillende zelfgemaakte muren moesten gestuct worden. Eli en Guus van den Akker (die overigens ook de houten gereedschap karren heeft gemaakt) zijn 4 dagen druk bezig geweest met het precies bedenken en uitwerken van het ontwerp van de werkbank van 11 meter lang. Deze is heel goed gelukt!

Eli is samen Peter Schermer druk bezig geweest met het ontwerp van het interieur, dit zijn ze aan het ontwerpen in de computer. 

 Dit waren alle hoogtepunten van deze week! We houden jullie spoedig op de hoogte van de komende progressie.

Groetjes,

Thomas

Reacties

Reacties