Vrijbuiter vaart haar eerste vracht onder zeil met ‘Red de Vloot-bier’

4 Januari vaart de Vrijbuiter vanuit Makkum met haar eerste vracht. ‘We nemen een symbolische hoeveelheid dozen ‘Red de Vloot Bier’ mee aan boord, en vervoeren dat onder zeil door Nederland’ Aldus Wiebe, schipper van Vrijbuiter.

In Makkum wordt op 4 januari de overdracht ondertekend voor het schip Vrijbuiter (voorheen bekend als de Albatros van W. vd Linge). Het schip is dan officieel van Wiebe en Suzan en zal naast charterwerk ook culturele evenementen, educatie onder zeil en vracht gaan varen. De nieuwe thuishaven van het schip is Zierikzee maar eerst gaat er verbouwd worden in Aalsmeer. 

Het eerste plan was om met vrienden en familie het schip midden in de winter naar Aalsmeer te varen maar door de lock down is het niet mogelijk om nu met zoveel mensen aan boord te zeilen. Om toch iets extra’s aan deze eerste zeiltocht te geven zocht Wiebe contact met de Harlinger Vloot die het ‘Red de Vloot Bier’ verspreidde in en rond Harlingen. Dit bier is gebrouwen door Brouwdok en als steuntje in de rug bedoeld voor de zeilende chartervloot in deze moeilijke tijden.

‘We nemen een symbolische hoeveelheid dozen ‘Red de Vloot Bier’ mee aan boord, en vervoeren dat onder zeil door Nederland’ Aldus Wiebe, schipper van Vrijbuiter. ‘Zo trekken we dit mooie project groter, dus niet alleen voor de Harlinger Vloot maar van alle zeilschepen Nederland. Het is een signaal: creatief zijn en samenwerken en we hopen daar een eerste positieve zet mee te doen voor een beter zeil-jaar als 2020. Daarnaast is het natuurlijk een hele bijzondere vracht op onze Maiden Voyage.’ Na kapitein te zijn geweest op Tres Hombres is Wiebe nu op zoek naar kleinere vrachtroutes binnen Nederland.

Vrijbuiter doet dit voorjaar onder andere Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam, Aalsmeer, Dordrecht en Zierikzee aan. ‘Dus als er schippers of andere geïnteresseerden zijn die een doos bier willen kopen dan kan dat bij ons aan boord. We maken op deze vracht natuurlijk geen winst maar hopen op positieve reclame voor de hele zeilende vloot van Nederland.

Neem voor wat bier contact op met Wiebe: 06 5144 9564 of info@vrijbuiterzeilen.nl

Kijk hier voor meer info over de Vrijbuiter

Met dank aan Wouter van Dusseldorp van zeepost.info

Reacties

Reacties