Jonge zeilhelden mogen toch even knallen

Jeugdwedstrijdzeilen.nl organiseert al jaren lang de combi wedstrijden in Noord–Nederland. Dat zijn tweedaagse zeilwedstrijden voor beginnende wedstrijdzeilers. Door de coronabeperkingen is dat dit jaar niet mogelijk. Er werd hard nagedacht over een alternatief zodat er toch verschillende wedstrijden gezeild zouden kunnen worden: de Najaarscompetitie Dat alternatief werd gevonden in eendaagse wedstrijden in verschillende weekenden. Alle activiteiten kunnen dan buiten op en rond het water plaats vinden. Dat past allemaal binnen de huidige corona regels.

De aftrap was zondag 13 september bij WSV Belterwiede en WSV Drachten–Veenhoop. Ruim 60 kinderen van verschillende verenigingen uit Noord-Nederland gingen in de Optimist , Splash en Laser klasse de strijd op het water aan. Het prachtige zeilweer hielp mee om er een zeer geslaagde dag van te maken. Na het palaver bij het clubhuis van de watersportverenigingen gingen alle kinderen en begeleiders het water op. Voor een aantal kinderen de eerste kennismaking met wedstrijdzeilen.

Met dank aan Luwe Stroosma die in weer en wind, in binnen- en buitenland, onze jonge zeilhelden op de gevoelige plaat vastlegt en de Drachster Courant.

Reacties

Reacties