Vrienden voor het leven


Het is een bijzonder clubje dat tweede Paasdag langs de loswal bij de sluis in IJmuiden staat. Vrienden, vriendinnen, ouders en partners wachtend op kind of docent van de School at Sea (SAC). 30 leerlingen en 5 docenten bezochten in dat half jaar onder andere de Canarische eilanden, Curacao, Aruba en de Azoren. Ondertussen werd er gewerkt aan hun VWO 4 certificaten. De SAC werkt volgens het principe: “Vertel het me en ik vergeet het. Laat het me zien en ik herinner me het. Laat het me doen en ik begrijp het”(Confucius).Monique Touw startte dit project omdat ze ‘niet geinspireerd raakte van haar docenten op school’. Volgens haar is de meerwaarde van de School at Sea de koppeling tussen theorie en praktijk en de persoonlijke ontwikkeling die de leerlingen meemaken.

Reacties

Reacties

Geef een reactie