Flyer wordt stevig aangepakt


De Flyer wordt stevig aanpakt bij Royal Huisman in Vollenhove en dat is nodig ook. Het was de afgelopen weken een rommeltje, want het hele dek moet kaal zodat later alles weer netjes gesmeerd en in de juiste kleur geverfd teruggeschroefd kan worden. Of juist niet, als het geen onderdeel uitmaakt van de originele dek layout. Het is nogal een precies werkje, waarbij de oude bouwtekeningen uitsluitsel moeten geven over de precieze plaats. En als de oude dek layout er niet meer is, dan moet er overlegd worden wat er aan modern materieel te gebruiken is zonder de authentieke uitstraling te verliezen. Tuigers (Tuned rigs&ropes) en bouwers (Maarten Voogd) worden daar bij betrokken om het plaatje compleet te krijgen.
Komende week wordt er naar het verfsysteem van de Flyer gekeken. Zou dat goed genoeg zijn om weer blauw geverfd te worden?

Reacties

Reacties

Geef een antwoord