Zeil highlight van 2019: New York Yacht Club 175th Anniversary Regatta

We hebben vorig jaar heel wat mooie zeil-highlights voorbij zien komen maar een van de top evenementen was toch wel de de 175th Anniversary Regatta van New York Yacht Club in Newport.

Zoals velen weten is Newport is het zeil mekka van de noord-oost kust van de Verenigde Saten en de thuishaven van Harbor Court, een van de clubhuizen van de New York Yacht Club. Dit jaar bestond deze iconische yacht club 175 jaar en dat werd natuurlijk gevierd met een grote regatta; de New York Yacht Club 175th Anniversary Regatta. Newport bruist elke zomer van de zeilevenementen maar de NYYC 175th Anniversary Regatta was een van de meest bijzondere highlights van deze zomer aan de noord-oost kust van de Verenigde Staten.

Bij zo’n jubileum hoort natuurlijk een goed gevuld wedstrijdveld en de deelnemende vloot stelde niet teleur. Naast een vloot van 21 gloednieuwe Melges IC 37 Once Designs, de 12 meter klasse die net de Worlds achter de rug hebben en multihuls zoals Gunboats was het een lust voor het oog om de wedstrijden te volgen. Toeschouwen was natuurlijk mogelijk of vanaf land vanuit het wereld beroemde Castle Hill.

Ik heb gezeild op de Club Swan 42 Quintessence in de ORC 2 divisie. Het was de eerste keer dat we met een gloednieuw team en nieuwe eigenaar deze boot gezeild hebben. Gelukkig wisten de eigenaar en ik dat we voldoende (internationaal) talent aan boord zouden hebben om goed te presteren. Na een lange week, 12 wedstrijden verder zijn wij uiteindelijk als 3de geëindigd.

Naast champagne sailing, verzorgt de New York Yacht Club als geen ander de beste social events. Zo was het niet-te-missen Gala op de Yacht Club, de NYYC young members Cabana Day bij Gurneys Resort en natuurlijk het mixing and mingling na de wedstrijden wat altijd een mooie gelegenheid is om oude bekenden de spreken en nieuwe contacten op te doen. Daar sta je dan in Newport en als grote verassing loop je nog meer Nederlandse meiden tegen het lijf! Nederland is dan misschien wel een klein landje maar je komt ons wel overal tegen.

Wie zijn deze 3 Nederlandse dames:

Steffie Plomp: ik ben op 6 jarige leeftijd in Duitsland op de Oostzee en de Loosdrechts Plassen begonnen met zeilen en later naar New York verhuisd. Daar heb ik jaren het hele gebied tussen New York City en Newport bezeild en woon nu weer in Nederland en heb van mijn hobby zeilen mijn beroep mogen maken.

Gabriella Ververs: heeft in haar jeugd in veel verschillende klassen gezeild en is daarna naar het Rotterdam Offshore Sailingteam doorgegroeid.

Rosalin Kuiper: heeft bij Team Heiner Talents gezeild en is nu full time zeilster en hard op weg om haar droom te verwerkelijken om de Volvo Ocean Race mee te zeilen.

We hopen nog veel vangen te horen!

Steffie Plomp

Reacties

Reacties