Wrap up Strontrace Workum-Warmond-Workum

Het was een ongelofelijk spannende Strontrace dit jaar. Een ware uitputtingslag voor de bemanning van de schepen. Maar nadat de Sterke Jerke lang op kop had gelegen ging uiteindelijk de Verwisseling er weer met de eer vandoor en finishte als eerste in Workum.

Geen wisselbeker dit jaar. Want sinds vorig jaar is de Strontrace namelijk opgenomen op de landelijke lijst van immaterieel erfgoed. Om dit in Warmond zichtbaar te maken wordt er een blijvende herinnering onthuld, waarin de theekoepel (zelf ook een monument) in Park Groot Leerust te Warmond een grote rol gaat spelen.

Wat we wel hebben zijn de beelden en heel veel reacties van zeilers die de wedstrijd vanuit hun kantoor of luie stoel volgden in binnen- en buitenland. Hieronder de samenvatting. Geniet!

Havenpraat in de kom bij Workum. De sfeer is goed. De spanning ook. Maandag 21 oktober 13.00 uur start in Workum.

Dronebeelden van de start in Workum (beeld Jelte van der Meer/Skydrone Sloten)Recap van 7 minuten van de epische Strontrace strijd tussen de Verwisseling en de Sterke Jerke. Gezien vanaf de Verwisseling!


Met Afke Boven napraten in de roef over haar avontuur als Strontrace reporter. Ook dat is een uitdaging!

Reacties

Reacties