Skûtsjesilen met Zeilhelden

Skûtsjesilen Stavoren 2018 – foto Michiel Jelijs

Zaterdagmiddag om 14.00 uur start de eerste wedstrijd om het kampioenschap Skûtsjesilen van de SKS. Veertien traditionele vrachtboten voeren de komende twee weken een felle onderlinge zeilwedstrijd over elf wedstrijden. Steeds op een ander meer in Friesland. En natuurlijk is het groot feest in elk dorp en elke stad waar de wedstrijden gehouden worden. Niet voor niets vallen de wedstrijden in de bouwvakvakantie.

Zeilhelden is er opnieuw bij dit jaar. Nee, niet voor de verslaglegging van de wedstrijden, want dat wordt geweldig gedaan door de Friese kranten, Omrop Fryslân en het dagelijkse Skûtsjejournaal van omroep Max. Zeilhelden is vooral geïnteresseerd in de persoonlijke beleving van mensen die zeilen, van zeilen houden of er toevallig mee te maken krijgen. Dit jaar hebben we elf tekenaars/schilders gevraagd om zich een dag onder te dompelen in het Skûtsjespektakel en daar op hun eigen manier verslag van te doen. Natuurlijk volgens het motto van Zeilhelden: Grensverleggend – Buitengewoon – Persoonlijk. Waar dat toe leidt, is voor ons ook een verrassing. Je ziet en leest het vanaf zaterdag op onze Facebookpagina.

Volg je Zeilhelden nog niet op Facebook? Dit is de link: https://www.facebook.com/zeilhelden/

Volg de link, klik op Vind ik leuk en je ziet onze berichten vanzelf in je tijdlijn.

Wil je meer weten over Skûtsjesilen, de deelnemende schepen en de beste locaties om te kijken? Check de website van de SKS: www.skutsjesilen.nl. Via die website vind je ook een gratis app met alle wedstrijdinformatie. En als je wilt kijken maar niet in de buurt bent, Omrop Fryslân zendt de wedstrijden live uit via internet.

Heel veel plezier!

Rienk Vlieger/Peter Veen

De deelnemende kunstenaars zijn: Marije Bouwman, Melda Wibawa, Wiltfried Pathuis, Doet Boersma, Rienk Vlieger, Annemieke Harkema, Harry Schomaker, Elske Schotanus, Emmy Bergsma, Matteke de Vries en Remco Dikken. Organisatie: Rienk Vlieger en Peter Veen. Met dank aan de SKS!

Reacties

Reacties