Respecteer de geschiedenis van de Zuiderzee!

In de serie reacties op het pamflet van Evert Lagerweij hier de gedachten van Michaël Kortbeek, voorm. Voorzitter Kamer van Koophandel Midden Nederland en voorzitter Stg. Het Utrechts Landschap

Beste Evert
Met veel plezier voldoe ik aan je verzoek om de naamsverandering van het Markermeer te steunen.

Reeds vele jaren bevaar ik het Markermeer intensief vanuit onze thuishaven Marina Muiderzand. Het is een mooi stuk water, waar ook veel geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de natuur en het water. De Markerwadden zijn daar een mooi voorbeeld van. En er zijn nog vele voormalige zeehavens als Muiden, Hoorn, Edam, Amsterdam. Zeehavens, die zijn afgesloten van het zoute water en nu aan een meer liggen. Zij verdienen beter. Hun eeuwenoude geschiedenis wordt meer gerespecteerd als ze weer aan een Zee liggen. Weliswaar niet meer met zout water, maar toch een Zee.
En ook nieuw land als de Markerwadden hoort net als zijn grote broers in het Noorden in een Zee te Zo wordt ook de Gouwzee weer onderdeel van een Zee, zoals dat eeuwen het geval is geweest!>Laten we dus de naam Markermeer veranderen in Zuiderzee!

Met Vriendelijke Groet,

Michaël Kortbeek
Voorm. Voorzitter Kamer van Koophandel Midden Nederland
Voorzitter Stg. Het Utrechts Landschap

Reacties

Reacties