Lola op zee: Lola in UK

De havenmeesteres van Falmouth kijkt me vriendelijk aan vanachter haar bureau.

‘Name of the boat?’
‘Lola.’
‘She was a showgirl?’
‘Haha, yes!’
‘I’m a real Barry Manilow fan you know.’

Lola is gearriveerd in Falmouth, Zuidwest Engeland, na een tocht van twaalf dagen vanaf de Azoren. Heerlijk gezeild maar ook iets te vaak de motor aan helaas – het was lang wachten op de westenwind naar Engeland. Dolfijnen en zelfs orca’s op aaiafstand naast de boot. Fonteinen van walvissen in de verte. Aangelijnd naar het voordek wegens geblokkeerde genua oprollijn. Onweer, regen en een uit het roer lopende Lola: werk aan de winkel in de donkere kuip. Laatste 36 uur waren hectisch wegens harde wind, vissers, slapende solozeilers en grote scheepvaart in de buurt. Ook rustige dagen en nachten gehad, heerlijk bijslapen. Blijdschap dat de voorspelde oostenwind uit het Kanaal toch uitbleef.

Na twee nachtjes in Falmouth zijn we nu alweer onderweg naar het oosten. Salcombe was de volgende stop en vanavond hijsen we de zeilen alweer. Morgen verwachten we bij Isle of White te zijn.

De laatste week van onze reis gaat in …

Pieter Jan Hagens op Lola op zee

Rood is Lola, het walvisje de Ia Orana. Met dank aan Ronald en Liesbeth
En nu weer rekening houden met stroom en tij in het Kanaal

Reacties

Reacties