VOR-Brandblog: Warmdraaien voor zesde etappe (nog 4 te gaan)


Op dit moment zijn de teams hard aan het werk om alles klaar te hebben voor de start van LEG 6. De zeilers zijn veel (vooral) fysiek aan het trainen om hun spiermassa weer op te bouwen na de slopende LEG 5. Het onderhoudsteam is lange uren aan het maken in de boatyard.
En terwijl dit allemaal min of meer op rolletjes loopt is de mast van Dong Feng aangekomen in Brasil en onderweg naar Itajaí. De boot zelf is (slechts) op de helft van de route Kaap Hoorn en de finish! Het is écht een race tegen de klok voor het team en laten we hopen dat ze het gaan redden.

In de video boven deze blog legt Gerd Jan Poortman de plannen voor LEG 6 uit op zijn eigen (vermakelijke) manier. Terug door de Doldrums, de Westelijke kant op en dan in 1 rechte lijn naar de finish. We gaan het zien 🙂

In het begin van deze week kwam het grote nieuws naar buiten dat Javier de Plaze Dirk de Ridder vervangt tijdens LEG 6. Dan vraag ik mij wel af:
1. Waarom komt Lauren Páges niet meer terug?
2. Waarom wordt back-up crew Timo Hagoort niet ingezet?

Of heb ik iets gemist.

Nou goed, nog 1 week en dan zijn de in-port races. Op de 19e is de LEG 6 start en begint het hele circus opnieuw. Hopelijk met 6 boten op de startlijn. Ik ga het weer volgen, jij ook?
Angela Brandsma

Reacties

Reacties

Geef een reactie