Kanker en kiten

De psychosociale impact van kanker was enorm groot. Mijn relatie en gezinsleven stonden onder grote druk. In die fase hebben Marieke en ik één hele goede beslissing genomen: Het boeken van een eerste kitesurfles.

Baris

Kanker & kitesurfen. Ja, aan die combinatie denk je niet zo snel hé? Baris van Kite4Life wel! Op 17 april 2019 heeft kiter Lisanne de Groot, ook bekend als Mrs Feisty, Baris mogen interviewen en hem uitgehoord over zijn stichting met een ijzersterk doel.

Kite4Life is een stichting die kankerpatiënten en overlevers van kanker, samen met hun directe naaste kennis wil laten maken met kitesurfen. Zoals Baris dit mooi zegt: “Ik wil het gevoel van vrijheid, hoop en trots terug geven”. Dit geweldige idee is ontstaan naar aanleiding van een alles behalve geweldige situatie. Baris, de oprichter van Kite4Life, is zelf namelijk ook een overlever van kanker. Hij weet als geen ander wat voor een impact kanker heeft op je leven en ook op je gezin, je naasten. Zelfs wanneer je lichamelijk hersteld bent van kanker kan de emotionele nasleep ontzettend groot zijn:

“Ik ben gediagnosticeerd, geopereerd en weer naar huis gestuurd binnen 5 dagen. Nadat ik ‘genezen’ was, werd er een uitzaaiing gevonden en ben ik nog een keer een traject door gegaan. Pas later, toen ik eenmaal de rust had om alles te laten bezinken is mijn wereld in mekaar gestort.

De psychosociale impact van kanker was enorm groot. Mijn relatie en gezinsleven stonden onder grote druk. In die fase hebben Marieke en ik één hele goede beslissing genomen: Het boeken van een eerste kitesurfles. Na de eerste les hebben we samen gevoeld dat het een ontzettend mooie afleiding is. Tijdens de les ben je zo geconcentreerd bezig met wat je aan het leren bent, dat je niet meer stil staat bij je dagelijkse ellende.”

Reacties

Reacties