Overal plastic, tot in onze hersenen

Waanzee 2, kleurpotlood, stift, potlood, conté en aquarel op papier – Harold Schouten

Sinds hij in 1997 de plastic soep ontdekte in de Stille Oceaan, reist de Amerikaanse kapitein en oceanograaf Charles Moore de wereld rond om de mensheid te waarschuwen voor de gevaren van plastic. Zijn boodschap is somber. ‘Van mij geen mooie praatjes.’

Soms lees je een artikel dat je zelf geschreven had willen hebben. Dit is er zo een. Want als zeiler heb je direct te maken met het milieu en met de plastic soep. En je bent natuurlijk ook aan wal een consument/producent met invloed. Dus wat kun je doen? En helpt zo’n initiatief als van Boyan Slat wel om de zee schoon te krijgen?

Journalist Charlot Verlouw vroeg het aan Captain Charles Moore, de ontdekker van de plastic soep. Het artikel verscheen vorige week vrijdag (5 oktober 2018) in Trouw. Hier kan je het lezen. Helemaal legaal en vrij van welke vorm van plastic dan ook!
https://www.trouw.nl/groen/plastic-soep-ontdekker-moore-houdt-hoop-maar-heeft-geen-goed-woord-over-voor-boyan-slat~ad84b8bf

Peter Veen

Reacties

Reacties