Hotel California

ndsm
 
Ik kijk mijn ogen uit en mijn oren tuiten mee. Het is één grote broedplaats van kunst, toegepaste kunst, cultuur, theater, muziek, ongewone café’s, tweedehands handel, vreemde eenden en vergane glorie.

Het oude Veronica schip ligt hier afgemeerd, ik zie een zinkende duikboot, een botel, roestende windjammers en alles wat nog enigszins drijft is vaak ook nog bewoond. Hippe sloepjes en oude kotters, klassieke jachten in diverse staten, blusboten en zoetwatertankers, oud en nieuw dobberen hier gebroederlijk naast elkaar.

De typisch Amsterdamse humor schalt over het terrein. Ik ruik de geur van de zee die me over het IJ tegemoet waait. En kijk verrukt naar een prachtige verscheidenheid aan mensen, uitwaaierend vanaf de pont, uit alle culturen en geniet van een eindeloze avond met als klapstuk een jamsessie in café Noorderlicht.

Het is een soort Hotel California; eenmaal aangemeerd aan de NDSM-werf laat-ie je nooit weer los: http://www.ndsm.nl

Rienk Vlieger

Reacties

Reacties