‘De wereld is prachtig’ zegt Peter Hoefnagels na fossielvrije wereldomzeiling

Intocht duurzaam jacht Ya in Medemblik na fossielvrije wereldomzeiling

zh-hoefnagels“De wereld is mooi, de wereld is prachtig. Laten we die zo houden voor onze kinderen en kleinkinderen.” Zeiler en milieukundige Peter Hoefnagels werd dit weekend feestelijk ingezwaaid in Medemblik na een fossielvrije wereldomzeiling met zijn duurzaam jacht Ya. Het bijzondere aan het schip is dat alle techniek zo van de plank komt en dus voor iedereen bereikbaar is. Zonnepanelen, windmolen en schroefgeneratoren die ook als elektromotor kunnen dienen en natuurlijk een flink pak batterijen. Dat is de kern van het fossielvrije geheim.

Hoefnagels gaat de komende tijd zijn fossielvrije boodschap verder uitdragen. Daartoe geeft hij advies over het verduurzamen van schepen, verzorgt hij lezingen over zijn fossielvrije wereldreis en biedt hij korte trips aan op het duurzaam jacht. Check voor meer informatie www.duurzaamjacht.nl

Peter Veen

(Met dank aan Merike van Berkel voor foto en video)

Reacties

Reacties