Haagse modellen: Woonzorgcentrum Rivierenbuurt, Christoffel Plantijnstraat 3, Den Haag

Copyright: Denicolai & Provoost, West Den Haag / foto: Jhoeko

Deze zeilboot is de laatste in de collectie van de Rivierenbuurt. Tijdens een gesprek met een paar bewoners van het centrum komt Ton van de Geer op de proppen met een verhaal over de oorbel van vissers. Elke visser draagt er een. De kleur van de oorbel stemt overeen met de thuishaven. Het is een soort paspoort ter identificatie van de stoffelijke overschotten na een scheepsramp. Maar soms heb je ook vissen in zee met zo’n modieus gekleurde piercing. Beste lezer, sta ons nog eens toe om voor de zoveelste keer van de hak op de tak te springen. Al was het maar als een bescheiden ode aan één van de mooiste bekwaamheden van het menselijk brein: de vrije associatie. Want, beste lezer, neem nu de aardworm, en in het bijzonder de verhouding met zijn context. De aardworm slikt zijn context in, verteert en ontlast het, teneinde te overleven en zich voort te bewegen in zijn omgeving.

Voorafgaand aan de VOR-stopover in Scheveningen toont Zeilhelden dagelijks een selectie uit modelschepen in Den Haag, tentoongesteld op vensterbanken, zichtbaar vanaf de straat.

Reacties

Reacties

Geef een reactie