Karmablog: Vaste grond onder mijn voeten

werner_6

Tweehonderd dagen om naar het andere eind van de wereld te varen zijn voorbij gevlogen. Karma ligt veilig tussen vier palen in Nieuw Zeeland. Ik vlieg bijna naar huis. Het zit erop. De jongensdroom is geleefd. Het was hard werken en af en toe behoorlijk afzien. Bovenal was het echt leven en enorm genieten. ‘Mooie dingen hoeven niet makkelijk te zijn!’ is mijn motto.

En nu, zwart gat? Ben je mal. Twee voeten op de grond en back to reality. Ik verlang ernaar om m’n kids en Liane weer te zien, net als familie, vrienden en (oud)collega’s. Wat een heerlijk vooruitzicht om straks weer thuis te zijn in Amsterdam, te kunnen rennen door het park en te koken zonder dat alles in de rondte vliegt. Ik zal de golven, de wind en de prachtige vergezichten missen en op een andere manier ook de ellende en het ongemak. Maar de herinnering neem ik mee, net als foto’s, filmpjes en verhalen.

Voordat ik in het vliegtuig stap, wil ik jou bedanken! Voor je belangstelling, je berichtje op z’n tijd via de satelliettelefoon of door gewoon lekker achter je laptop of op je smartphone dit blog te lezen. Zonder lezers was dit blog volkomen zinloos. Thx!

Voorlopig zit het bloggen er ook even op. Ik heb drie doelen gesteld voor de komende tijd en ga me daarop richten. Bovenaan staat weer aan het werk! Ik heb er enorm veel zin in om aan de slag te gaan en de eerste lijntjes staan uit. Daarnaast wil ik graag m’n verhaal delen. Ik heb van alles meegemaakt, waarvan je een deel kon lezen. Er is natuurlijk veel meer. Dat kom ik graag vertellen en laten zien. Bijvoorbeeld aan je collega’s, de vaste klanten van de watersportwinkel of een vereniging. Het hoeven geen zeilers te zijn, als het maar mensen zijn met dromen die ze willen najagen die geïnteresseerd zijn in een gepassioneerd verhaal. M’n derde doel is een boek schrijven en een uitgever vinden die dat wil publiceren. Ambitieus, maar er zit een mooi reisverhaal in en heb al redelijk wat op papier staan.

Als je nu alvast je boek wilt bestellen, of ergens een groep mensen bij elkaar hebt die graag m’n verhaal willen horen, of je weet een interessante gesprekspartner om het over die baan te hebben, stuur me dan even een mailtje. Nu ik weer vaste grond onder m’n voeten heb, kan dat gewoon op wernertoonk@gmail.com.
Thx! En tot snel. Vanaf 14 mei weer een (bijna) lege agenda.

Werner Toonk

Reacties

Reacties