Team AkzoNobel nipt op het podium na tragisch ongeluk van Team Vestas

We moesten van ver komen, maar deze leg was de boost die we nodig hadden voor het team.

Winnen doe je door de minste fouten te maken. Welke wedstrijdzeiler kent deze uitspraak niet? Nu weer actueel doordat Team Vestas een podiumplaats zag verdwijnen na een aanvaring met een vissersschip voor de kust van Hong Kong. Bij het ongeluk kwam een bemanningslid van het vissersschip om het leven.

De podiumplaatsen gaan in deze etappe naar Team Sun Hung Kai/Scallywag, Dongfeng Racing en team AkzoNobel. De laatste voer voor het eerst in deze wedstrijd een etappe waarbij ze redelijk constant in de top meededen. Net na de finish spraken we schipper Simeon Tienpont. Hij is tots op zijn bemanning.

Een ding is zeker, over deze finish zal lang nagepraat worden. Had het ongeval vermeden kunnen worden? Als je op de kaart kijkt naar alle AIS meldingen, dan is het zelfs opmerkelijk te noemen dat er niet meer botsingen plaatsvonden. We komen daar zeker op terug.

nachtbeeld aanvaring
Beeld van de kustwacht van Hong Kong, na het ongeluk Team Vestas en een vissersboot.

ais hongkong

Voor lekker douchen en heerlijk eten. Annemieke Bes kan haar geluk niet op met een oversized hamburger.

Reacties

Reacties