WildeVaart 8 – Maritieme Metamorfoses

perron-oost-werk
 
Het kleinste museum van Nederland staat in Amsterdam en het heet Museum Perron Oost. Het is een oud perron met een klein perronwachtershuisje. Het huisje heeft een paar ramen en daar kun je dag en nacht door naar binnen kijken. Wat je dan ziet, is de tentoonstelling van dat moment. Tot 15 december is dat Maritieme Metamorfoses met werk van de kunstenaars Karin van Dam en Harold Schouten.

Karin van Dam en Harold Schouten maken allebei onder andere werk dat gebaseerd is op de zee en haar verschijningsvormen.

Nee, ik ben er nog niet geweest. Maar het werk hangt er nog maar twee weken, daarom meld ik het nu al. Woon je in Amsterdam of ben je binnenkort in Amsterdam-Oost, check dan of Cruquiusweg 11 op je route ligt en gluur even door de ramen!

Heb je geen tijd of kom je er niet in de buurt? Beleef dan de zee op de websites van Karin van Dam en Harold Schouten.

Peter Veen

(In WildeVaart kijk ik met een zeilersoog naar schilders, tekenaars, dichters, schrijvers, boeken, exposities… Geen idee waar het me zal brengen. Ook jouw tips zijn van harte welkom. Mail ze naar peter@zeilhelden.nl)

Reacties

Reacties