“Kaapstad is ‘make or brake’ voor de bemanningsleden en de teams”

Hij kent als geen ander de ups en downs van de Volvo Ocean Race. Wouter Verbraak Sailing gaf een lezing bij de Sociëteit der KNZ&RV. Op deze bijzondere plek sprak Studio Zeilhelden hem uitgebreid over de huidige race en zijn eigen zeilactiviteiten. Was een interessant gesprek met een gepassioneerde zeiler en een gedreven navigator.

Wist jij dat Kaapstad bekend staat als de stoelendans van de teams in de Volvo Ocean Ocean Race? Veel schippers en bemanningsleden zijn na deze eerste oceaan-etappe gewisseld. Opvallend bij deze etappe was het gebruik van de stealthmodus terwijl de schepen in elkaars zicht of binnen AIS-bereik van elkaar waren. Bijzonder was hoe Dongfeng Race Team consequent een hele of halve knoop harder bleef varen en ze na een foute keuze zich terug vochten van de 4de naar de 2de plek. De Franse school zegt Wouter en hij heeft daar ervaring mee, want hij is daar zelf door opgeleid. Mooi ook om te zien hoe Team Brunel Sailing bleef pushen voor een podiumplek, helaas net er achter. En het beste verhaal zullen we na de race horen: hoe het kan dat het team met de nieuwste boot en de meeste tijd op het water, toch als zesde binnen kwam, nipt voor de twee boten met de minste trainingstijd. Ik ben erg benieuwd of we dat verhaal ooit te horen krijgen.

Reacties

Reacties