Deel je verhalen met andere zeilers

book-on-the-sea-1467655

Heb je mooie verhalen, gedichten, recepten of beelden met zeilen of de zee als thema? En wil je dat delen met andere zeilers? Maak er dan een boek of een e-boek van. Daarna bieden we het graag aan via de boekenpagina van Zeilhelden. De eerste boeken, die niet in de boekhandel te verkrijgen zijn, staan op de pagina ZH-Boeken.

Peter Veen schreef korte overpeinzingen en bundelde die onder de titel ‘Hondenwacht’. Belevenissen vanaf een zeilschip midden op zee. ‘s Nachts geschreven tussen 00.00 uur en 04.00 uur, dus meestal in het pikkedonker. Soms zeils en vrolijk, maar door slaapgebrek ook zo nu en dan wat narrig en peinzend. Van Medemblik voert de tocht over Noordzee, Kanaal, Golf van Biskaje en Atlantische Oceaan naar Lissabon.

Ik verzeil, verboot, mijn buitenkant word langzaam de huid van het schip. Alle impulsen rechtstreeks doorgegeven van de polyester scheepswand naar mijn kouwelijke kippenvel. (citaat uit Hondenwacht)

Een ander uniek boekwerkje is ‘Ik zeil in Zeeland’ van Kris Baetens. De van oorsprong Vlaamse solo-zeiler, heeft Zeeland als vaargebied en geeft persoonlijke tips&trics. Vlot geschreven zijn de verhalen en hilarisch zijn de zelfgetekende cartoons. (komende weken te zien op Instagram). Kris heeft 300 exemplaren in eigen beheer laten drukken. For the happy few!

De ‘Hondenwacht’ blogs zijn gebundeld in een PDF en ePub-bestand (voor Ereaders apps). Dat is niet ingewikkeld, maar wel bewerkelijk. Meer weten of tips over hoe je dat aanpakt? Mail dan peter@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties