Expeditie Noord: kraamkamer van Zeilhelden

Ieder jaar trainen ze (Jeugdwedstrijdzeilen Noord) in Workum, waar ook de United 4 wordt gehouden. En ieder jaar wordt er naast de trainingen en wedstrijden een expeditie gehouden. Soms is het een oversteek naar Texel vanuit Breezanddijk of zoals afgelopen zaterdag een IJsselmeer-oversteek. Dit jaar ivm corona ook nog een toertocht door Friesland over twee weken.  Workum is de thuisbasis voor groot-water-trainingen voor de Laser en Splash zeilers.

Bij de oversteek waren 7 ribs, waarvan vijf trainers en 2 rescue. Het was ideaal weer : zonnig 22 graden en 3/ 4 bft. Om 11 uur vertrokken zij uit Den Oever en om ongeveer 5 uur kwamen zij aan in Workum. Herkenbaar aan de karakteristieke vuurtoren.

Zondag waren de Optimisten van jeugdwedstrijdzeilen Noord aan de beurt. “s Ochtends vertrokken ze van Workum naar Makkum waar ze op het strand hebben gepicknickt hebben. Daarna zijn ze nog een stuk verder gevaren om vervolgens terug te keren naar Workum. Om de dag af te sluiten zijn ze met de rib naar Hindelopen gevaren waar ze nog even een lekker patatje of visje hebben gegeten.

van Workum naar Makkum waar ze van een picknick op het strand hebben genoten, vandaaruit zijn ze nog een stuk door gevaren om vervolgens hun bootjes terug te varen naar Workum om in de Rib nog even door te varen naar Hindelopen waar ze nog even een lekker patatje of visje hebben gegeten.
Volgens de kinderen was het een super geslaagde dag.

Reacties

Reacties