Zeeuwse Duotocht: zwaarste Zeeuwse zeiltocht

Vier dagen en nachten met je maat zeilen door de Zeeuwse Delta. Rekening houden met de wind en het getij. De opdracht van de jury naar eigen inzicht uitvoeren. Dat is de bekende zware, maar verslavend mooie Zeeuwse Duotocht. Matthijs de Jong en Hubert Rongen(zonder FB) hielden voor Zeilhelden een vlog bij. Ze verzamelen punten door havens, boeien en routes aan te doen van de lijst zeilaanwijzingen van de jury: sommige verplicht, andere naar keuze.

Zeiler Mathijs de Jong is gisterenavond samen met Hubert Rongen gestart met de Zeeuwse Duotocht: vier dagen en nachten zeilen door de Zeeuwse Delta en ondertussen opdrachten van de jury naar eigen inzicht uitvoeren. Een hele zware, maar ook mooie en verslavende tocht. Degene die onderweg de meeste punten verzamelt is de winnaar. De finish is op zondagmiddag.
Tijdens de eerste dag van de Zeeuwse Duotocht varen Mathijs de Jong en Hubert (zonder FB) eerst een rondje om de Vuilbaard en vervolgen hun tocht over de Noordzee naar Stellendam buiten. Champagne sailing conditions en 10 punten in the pocket!
Vannacht hebben Mathijs de Jong en Hubert met de Inca Hellevoetsluis en Rhoon aangedaan (9 punten verdiend). Nu is de Inca via de Oude Maas en de Dordtsche Kil op weg naar het Hollands Diep tijdens de Zeeuwse Duotocht.

Op dag 2 van de Zeeuwse Duotocht verzamelen Mathijs de Jong en Hubert Rongen punten op het Hollands Diep, Volkerak en de Oosterschelde. In Colijnsplaat leggen ze aan voor de tien uur verplichte rust tijdens de 80-uur durende prestatietocht.

Dag 3 van de Zeeuwse Duotocht. Stralende zon, maar geen wind. Mathijs en Hubert moeten met stroom tegen toch de Zeelandbrug bereiken om meer punten te verdienen op de Oosterschelde.

Zeeuwse Duotocht: alle hens aan dek. Het was gisteren grotendeels windstil. Mathijs de Jong en Hubert hebben alles moeten inzetten om de verplichte onderdelen van de Zeeuwse duotocht te halen.

Na een laatste prachtige zeilochtend op de Westerschelde finisht de Inca van schipper Mathijs de Jong als achtste van de 17 schepen in de Zeeuwse Duotocht.

Reacties

Reacties