One design keelboat racing is het mooiste dat er is!

foto wk Tessa dadema
Foto Tessa Dadema

Wij zijn team NED 323. Matthijs Tak is de stuurman, in het midden zit Jochem Slikboer en onze voordekker is Tessa Dadema. Wij varen nu voor het tweede jaar in deze samenstelling. Matthijs vaart nu 6 jaar competitief in de Yngling met verschillende bemanning. Hij heeft ook een tijdje op grotere jachten gevaren, maar is toch weer overgestapt op de Yngling. Jochem en Tessa hebben elkaar ooit ontmoet op de zeilschool en varen sinds een paar jaar samen in de Yngling. Jochem vaart daarnaast ook RS500 en Tessa is erg happy met haar Kolibri 560.

Ynglin NK gemaakt door Jasper van StaverenHoe zijn we bij elkaar gekomen? Tessa ontmoette Matthijs bij toeval op een NK toen hij nog bemanning nodig had. Een half jaar later zijn Jochem en Tessa als vast team bij Matthijs in de boot gestapt. En dat gaat harstikke goed! Vorig jaar zijn we 8e geworden op het WK en 6e op het NK. Dit jaar hopen we op het WK ook weer in de top 10 te eindigen, maar vooral ook veel plezier te maken en gaan we kleine successen vieren.

 

Je kunt met de yngling overal racen, van Sneek tot IJsselmeer tot Noordzee

Hoe bereiden we ons voor? De stuurman vaart elke week Laserwedstrijden om topfit te blijven. En de bemanning roeit, fietst en sport zo veel mogelijk. Maar natuurlijk proberen we ook alle evenementen te varen. Een week voor het WK zullen we met een aantal teams in Sneek gaan trainen, om het water zo goed mogelijk te verkennen.

Wij kijken uit naar het WK! One design keelboat racing is het mooiste dat er is, geen handicap, waardoor iedereen gelijke kansen heeft. Je kunt met de Yngling overal racen, van Sneek tot IJsselmeer tot Noordzee.

Tessa Dadema

(Op weg naar het WK Yngling -14/22 juli, Sneek- stellen Nederlandse Yngling teams zich voor)

yngling HRt2 foto gemaakt door Eize Hoekstra

Reacties

Reacties