Simeon haalt twee Nederlanders aan boord


Twee Nederlandse zeilers maken onderdeel uit van de line up van team AkzoNobel voor De Volvo Ocean Race 2020-2021. Simeon Tienpont heeft Annemieke Bes en Ed van Lierde toegevoegd aan zijn internationale zeilteam. We spraken Bes net na de bekendmaking: ze vindt het super dat ze eindelijk vol mee mag doen in deze race. De vorige keer zat zij op de reservebank bij Team SCA, nu mag zij voluit. Ze maakt zich geen zorgen dat ze als ‘excuus truus’ meegaat. “Waarom zou je iemand meenemen die alleen maar in de weg loopt? Dan liever niemand! Ik heb mijn expertise opgedaan in het Olympisch zeilen en op het voordek bij Team SCA, dus dat zit wel goed”. En dat vinden wij bij Zeilhelden ook. Top dat Simeon voor een mixed team gaat.
Ed van Lierde kennen we nog uit de crewselectie voor de ABN AMRO II voor de Volvo Ocean Race (VOR) van 2005/06. Die selectie haalde hij niet, maar hij zeilde die race wel aan boord van de Brunel. Zijn tweede VOR deed hij op de Team Delta Lloyd (2008/09) en dus op de reservebank misschien zijn derde race rond de wereld.

Reacties

Reacties