Zeeduivel in disguise
Moeders mooiste zal de zeeduivel nooit worden. Maar dit exemplaar van gejut wrakhout van drijfhoutkunstenaar Marcel Dijker mag er zeker wezen.
En heel lekker in de pan! Als afscheid van deze winter een recept met zuurkool. Heel eenvoudig, maar echt een maaltijd voor een bijzonder etentje
Zeeduivel in een jasje met zuurkool en komijn-room
500 g zuurkool
250 ml room
4tl gemalen komijn
120 g parmezaan, geraspt
4 moten zeeduivel (à ca 150g)
150 g ontbijtspek
roomboter, om te bakken
Meng zuurkool, komijn en room en verwarm deze op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg daar in laatste minuten de parmezaan aan toe. Dep vis droog,
Wikkel elke moot strak in ontbijtspek. Bak elke zijde 5 min. Schep zuurkoolmengsel op bord en leg vis erop. Lekker met een mooie aardappelpuree uit de pureeknijper.
Sietske van Weerden, foodblogger van Zilte Zee