Eye On Water App helpt de wetenschap

hp-2

Vandaag is het Wereldwaterdag.  Je kan er bij stilstaan, maar je kan ook iets doen. Als zeiler kan je deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek door de Eye On Water App te downloaden.
Overal ter wereld, of je nu op het bruinige Wad zeilt of in Caribisch azuurblauw water, maak je foto’s via de App.
De door jou verzamelde data zullen worden gebruikt door oceanografen en mariene biologen. Voor lange termijn analyses ten behoeve van het onderzoek op het gebied van mariene verontreiniging en klimaat.

Observaties van de kleur van natuurlijke wateren (rivier, meer, zee en oceaan) worden gedaan sinds het begin van de 20ste eeuw. Deze kleur (-verandering) wordt nu bestudeerd in het licht van mariene vervuiling en klimaatverandering. Te verwachten is immers dat er lange-termijn veranderingen zijn opgetreden in bijvoorbeeld ‘de kleur van de zee’. Niets in natuurlijke wateren blijft voor altijd hetzelfde, mede onder invloed van de klimaatverandering.

Hoe meer info wij zeilers kunnen verzamelen, des te beter. Geen internet midden op de oceaan is geen probleem. De data en coördinaten worden in de App opgeslagen en zodra er wifi ontvangst is automatisch verzonden naar het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek.

http://www.eyeonwater.org/
https://www.nioz.nl/en

000101_pelagia_citclops

 

Reacties

Reacties